Logo gemeentenieuwsonline.nl
Wasili Wsin - De aankondiging - Hedendaagse Icoon. (eigen foto)
Wasili Wsin - De aankondiging - Hedendaagse Icoon. (eigen foto) (Foto: Eigen foto)

Expositie in Grote Kerk Elst

ELST - De expositie 'Hedendaagse Iconen' van Wasili Wasin is zaterdag 7 december, 4 januari en 1 februari van 13.30 - 16.30 uur te bezoeken in De Grote Kerk.

Het werk van Wasili Wasin weerspiegelt in zekere zin de positie van de moderne mens (al dan niet gelovig): enerzijds is er soms starre traditie waaraan hij schatplichtig is, anderzijds is er de omringende wereld, die zo snel verandert dat de traditionele opvattingen en beelden niet meer lijken te passen. De opdracht is om een eigen mix te maken van oud en nieuw. Dat geldt voor een eigentijdse verbeelding en vormgeving van het geloof, maar ook voor de inhoud van het geloven.
Wasili Wasin combineert de visie en technieken van de moderne mens met de oude traditionele technieken van de Russische iconenschilders. Wasili Wasin werd geboren in de Oeral. Door zijn opleidingen is hij zowel ambachtelijk als kunstzinnig gevormd. Hij maakte verschillende grote monumentale werken voor Russische gebouwen. Sinds 1984 woont hij in Kaliningrad. In 1993 werd hij toegelaten als lid van de Russische Kunstenaarsvereniging. Zijn werk is te vinden in de vaste collectie van Russische musea en privé-collecties in Duitsland, Japan, Polen en Nederland.
Voor meer informatie en om alvast nader kennis te maken: www.wasili.nl.

Meer berichten