Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Prins Claudius Junior de nieuwe jeugdprins van Döppertdurp

ELST - Tijdens de jeugdprinsenwissel op 24 november in café Bij Tante is er afscheid genomen van prins Jasper de Stöker en zijn gevolg. Zij waren de jeugdraad namens Scouting Elst.

Jasper droeg de scepter over aan Dylan Sponselee, die onder de naam Claudius Junior een jaar lang het jeugdcarnaval in Elst zal aanvoeren. De naam verwijst naar zijn overgrootvader Rene Sponselee, één van de oprichters van carnavalsvereniging Zet 'M Op en de eerste prins carnaval van Elst. Samen met zijn adjudant Vince, pages en raad zal Prins Claudius Junior regeren onder het motto 'Het is geen feest als Prins Claudius Junior niet is geweest'. Het was een gezellige middag en de Veko kijkt uit naar een succesvol carnavalsseizoen.

Eerste ronde chequeaktie Overbetuwe Doet

OVERBETUWE - De eerste ronde van de chequeactie van de gemeente Overbetuwe loopt alweer bijna op zijn einde. Heeft u de cheque nog ergens liggen en nog niet geactiveerd, doe dat dan alsnog. Activeren kan nog maar tot 10 december, het zou zonde zijn als dit geld verloren gaat.

Een aantal initiatieven van de dorpsbewoners is al ingevuld. Zo is één initiatief van de Fun4kids al 100 procent vol. Hiervoor hartelijk dank namens de initiatiefnemers. Vindt u het lastig om de cheque te activeren en doneren, doe deze dan in één van de boxen bij de Jumbo of geef hem aan iemand af. Neem hem zaterdag mee naar de Jumbo, waar die dag ook de Fun4kids aanwezig is om de speelweek te promoten van 08.00 tot 13.30 uur. U kunt de cheque ook aan hun afgeven. In het voorjaar komt er hoogstwaarschijnlijk nog een ronde, zo is er in twee rondes toch ruim 25.000 euro te verdelen. Dat is veel geld, waar we in het dorp veel mee kunnen doen. Houdt het in de gaten en steun een initiatief, anders krijgt het oud papier wel heel veel waarde. Wie weet: tot zaterdag. (Fun4kids)

Meer berichten