Logo gemeentenieuwsonline.nl
Kletskoppen in Eten&Drinken. (foto: Marion Zwart)
Kletskoppen in Eten&Drinken. (foto: Marion Zwart) (Foto: Marion Zwart)

Kletskop gaat verder

REGIO - Geïnspireerd door een succesvol initiatief in Noorwegen zetten pioniersgemeente De Vierplek, de drie cafés Bloem (Bemmel) en Stroom en Eten&Drinken in Lent zich samen met Droom in voor 'Kletskop'.

Ze willen hiermee bijdragen aan ontmoeting, verbinding en de leefbaarheid van de buurt. De medewerkers van Makers&Merken (onderdeel van Droom) gingen aan de slag en maakten bijzondere vrolijke kopjes, glazen en mokken. Ook de bijbehorende kletskopkoekjes worden gemaakt door mensen met een beperking.

Op 2 oktober werden de eerste Kletskoppen gedronken bij de feestelijke start van de actie. In elk van de drie genoemde cafés kun je op ieder moment om een Kletskop vragen, maar er werd gestart met drie ochtenden waarop er speciale aandacht is voor de actie. Wie zijn/haar heerlijke koffie, thee, cappuccino of chocomelk drinkt uit een Kletskop geeft aan open te staan voor contact. Ook mensen die samen komen kunnen met behulp van de Kletskop nieuwe mensen leren kennen. Voor de nieuwe bewoners van Nijmegen Noord is dat natuurlijk ook een mooie gelegenheid om een netwerk op te bouwen.

De aankomende periode staan de Kletskoppen in elk geval klaar op de volgende plaatsen en tijden:

dinsdagmorgen: Brasserie Bloem in Bemmel

woensdagmorgen en -middag in café Stroom

vrijdag- en zondagmorgen in café Eten&Drinken

Meer informatie staat op www.kletskop.nl. "De Kletskoppen zijn overigens ook te koop bij Makers&Merken, een leuk idee voor Sinterklaas of Kerst? Door het kopen van deze koppen draagt u bij aan de actie Kletskop."

Meer berichten