Logo gemeentenieuwsonline.nl
Kleuterschaatsen. (foto: Anja van Hunnik)
Kleuterschaatsen. (foto: Anja van Hunnik) (Foto: Anja van Hunnik)

Lekker rustig schaatsen voor de kleintjes

ELST - Het kan soms behoorlijk druk zijn op de schaatsbaan en dan is schaatsen voor de allerkleinsten best lastig. Speciaal voor deze jonge schaatsers maakt het Winterfestijn Overbetuwe weer even de baan vrij voor de peuter- & kleuteruurtjes. Zo kunnen de kleintjes in alle rust (leren) schaatsen.

Twee jaar geleden begon de organisatie van het festijn met een aantal uurtjes speciaal voor peuters en kleuters. Daarmee voldoet ze aan de wens van veel ouders die het op de ijsbaan wat druk vonden voor hun kleine kroost. Speciaal voor deze kindjes gaat de ijsbaan eerder open op zaterdag 28 december en op zaterdag 4 januari. Per ochtend is drie keer een half uur ingepland voor de peuters en de kleuters. Die dagen staan er ook extra vrijwilligers op de ijsbaan.

Sinds vorig jaar is leren schaatsen op de ijsbaan nog veel leuker. Sindsdien zijn er twaalf nieuwe schaatshulpjes bijgekomen in de vorm van ijsberen, pinguins en panda’s. Het peuter- en kleuterschaatsen is bedoeld voor kinderen tot en met vijf jaar. De kosten bedragen één euro per kind, inclusief glaasje ranja en iets lekkers. Je moet je wel even aanmelden. Dit kan vanaf 28 november, voor beide dagen. Wees er snel bij, want de uurtjes zitten vaak snel vol.

Voor meer informatie over het Winterfestijn en voor aanmelden: www.wfob.nl.

Meer berichten