Logo gemeentenieuwsonline.nl
Concordia tijdens het jubileumconcert. (foto: familie Smeenk)
Concordia tijdens het jubileumconcert. (foto: familie Smeenk) (Foto: fam smeenk)

Indrukwekkend jubileumconcert Concordia Driel

DRIEL - “Waar een klein dorp groot in is”, “Kippenvel”, “de muzikale trots van de Betuwe!”. Een greep uit de reactie die het toegestroomde publiek uitte, na afloop van het jubileumconcert. De gymzaal die professioneel was omgebouwd tot concertzaal, zat afgeladen vol. “Zo’n opkomst hadden we nooit durven dromen”, opende voorzitter Jerke Kloek de avond.

Het thema was 100 jaar wereldgeschiedenis. De muziekstukken sloten aan bij de gebeurtenissen in de decennia. Onder leiding van Willem van de Laar opende de harmonie met de eerste mars van Concordia,de Feestmars. De diepe warme klanken van het muziekstuk Hindenburg in combinatie met de historische beelden van de zeppelin die ten onder ging, ontroerde velen. Bij het nummer Apollo 11 telde de hele zaal mee af naar de lancering van de raket.

Uiteraard werden alle jubilarissen gehuldigd. Bijzonder hoogtepunt was het 75-jarig lidmaatschap van Geert Joosten. De Ivorencommissie overhandigde het tweede deel van het jubileumcadeau, een nieuwe sousafoon en liefst negen nieuwe klarinetten.

Het concert is de afsluiting van het jubileumjaar vol diverse muzikale activiteiten, waar de vereniging trots en tevreden op terugkijkt. Door alle leden is er keihard aan gewerkt om alle ambities waar te maken. Met de financiële hulp van 10x10 leden, vrienden, sponsoren, subsidies en de vele enthousiaste inwoners van Driel en omstreken zijn alle dromen meer dan uitgekomen. Concordia bedankte iedereen, die het mogelijk heeft gemaakt om dit jubileumjaar tot een succes te maken en de harmonie een toekomst te geven.

Meer berichten