Logo gemeentenieuwsonline.nl
Burgemeester Hoytink Roubos met de Raad van 11 en pages van Zet 'm Op. (foto: Tim Delissen)
Burgemeester Hoytink Roubos met de Raad van 11 en pages van Zet 'm Op. (foto: Tim Delissen) (Foto: Tim Delissen)

Overbetuws carnavalsseizoen geopend tijdens Prinsentreffen

ELST - Maandagavond de 11de van de 11de is in Het Wapen van Elst het Overbetuws carnavalsseizoen 2019-2020 geopend tijdens het Prinsentreffen van het OBCO (Overbetuws carnavalsoverleg). Dit gebeurde in aanwezigheid van de nieuwe burgemeester van de gemeente Overbetuwe Patricia Hoytink-Roubos, de beschermvrouwe van het OBCO mevrouw Liesbeth Tuijnman, en de Overbetuwse prinsen met hun gevolg.


De organisatie was dit jaar in handen van de jubilerende 66-jarige carnavalsvereniging Zet 'm Op. Burgemeester Hoytink-Roubos nam de sleutels van de prinsen in ontvangst die haar voorganger Toon van Asseldonk op carnavalszaterdag 2 maart tijdens de traditionele sleuteloverdracht aan hen had uitgereikt. Zaterdag 22 februari zal zij deze weer overhandigen aan de nieuwe heersers van de Overbetuwse dorpen.
Alle prinsen richtten het woord tot de burgemeester om haar kort iets te vertellen over het carnaval in hun dorpen en bij hun verenigingen.
In haar eerste 'carnavalswoordje' complimenteerde de burgemeester de carnavalsverenigingen met hun carnavalsactiviteiten en maatschappelijke bijdrage in de kernen van de gemeente Overbetuwe. Met dit prinsentreffen is het nieuwe carnavalsseizoen in de Overbetuwe officieel van start gegaan.

Meer berichten