Logo gemeentenieuwsonline.nl
Arnhemse Boys (blauwe broek) in de greep van en bij RKSV Driel. Laatstgenoemde won de derby en kelderkraker van 3D West met liefst 6-1.
Arnhemse Boys (blauwe broek) in de greep van en bij RKSV Driel. Laatstgenoemde won de derby en kelderkraker van 3D West met liefst 6-1. (Foto: )

Luke Roelofs on fire bij Bemmel 'Wil ooit met broertjes spelen in Jonge Kracht 1'

Tekst en foto: Hans Schmeinck

BEMMEL/HUISSEN – Zijn eerste seizoen bij Sportclub Bemmel was leerzaam, maar ook goed en leverde bijna promotie naar de hoofdklasse op. In zijn tweede seizoen heeft Luke Roelofs (22) zijn draai inmiddels wel gevonden. De van Jonge Kracht afkomstige aanvaller was zondag in de (sub)topper tegen Heino goed voor een goal en een assist. 'Maar de rebound van de penalty had er wel in gemogen'.

RKSV Driel tegen Arnhemse Boys was nooit een derby. Maar wél sinds de 'Ernemse jungskes' in 2009 hun intrek namen op sportpark Schuytgraaf in de gelijknamige nieuwbouwwijk. Dat ligt hemelsbreed op zeven kilometer afstand van het complex van Driel aan de Dorpsstraat. En de dorpelingen zijn maar wat blij met derby's, zeker sinds ze dit seizoen zijn ingedeeld in de westelijke klasse 3D. 'Een kloteklasse', aldus routinier Jeroen Peters (zie ook kader).

Met bijna alleen maar clubs uit de Randstad, een uit Ede (koploper FC Jeugd) en VDZ, SML, Eldenia uit Arnhem. En de Boys uit de stad dus. Die er, net als Driel, niet florissant voor staan. Laatstgenoemde stond voorlaatste met drie punten uit zes duels en Arnhemse Boys een plekje hoger, met vijf uit zeven. Tot aan de 'burenruzie' afgelopen zondag.

Want de Drielenaren lieten op niet misverstane wijze weten dat er niets te halen viel. Sterker nog, het in de traditionele outfits gestoken team (rode broeken met witte shirts en rode V) van de nieuwe trainer Adrie van Roosmalen liet geen spaan heel van Arnhemse Boys: 6-1 winst.

Gewild

Driel kwam na een half uur wel op achterstand (doelpunt: Joel Libiana), maar vrijwel direct maakte Sidar Özcelik de al mooie 1-1. Maar de 2-1 van hem vlak voor rust was nog fraaier, een diagonaal afstandsschot. Na rust drongen de Arnhemse Boys aan, maar scoorde juist Driel. Özcelik kreeg een penalty, die werd benut door Leroy Neumann. Wegens commentaar op de leiding werd vervolgens Boys-trainer Marcel Omvlee weg gestuurd.

Waarna niet veel later ook een Arnhemse speler dat lot wachtte, Stefan Ordelman. Voor het neerhalen van… Özcelik. Waarmee toch wel de man de wedstrijd is genoemd. De snelle en behendige aanvaller blinkt vaak uit. En lijkt een gewild speler voor clubs uit de regio. Maar vooralsnog straalt zijn ster in Driel. Dat via goals van Wesley Vree (4-1 en 6-1) en Bob Peters (5-1) het halve dozijn tegen de buurman vol maakte. En Arnhemse Boys voorbij ging in de stand en en passant het doelsaldo een draaglijker aanzien heeft gegeven.

Peters uitgeschakeld

Jeroen Peters was zijn nopjes met de 6-1 zege op buurman en concurrent Arnhemse Boys afgelopen zondag. Maar baalde ook. Onlangs liep de routinier van RKSV Driel – wederom – tegen een blessure aan. ,,Ik krijg deze week de uitslag van de MRI-scan, hopelijk valt het mee. Maar dit is niet echt leuk meer.'' De 40-jarige alleskunner had namelijk eerder al te kampen met een andere, fikse blessure. Peters weet (uiteraard) nog niet wanneer hij zijn rentree zou kunnen maken.

Meer berichten