Logo gemeentenieuwsonline.nl

Xanthos Heren3 dendert door in tweede klasse J

ZETTEN - Voor een afgeladen tribune in sporthal de Wanmolen ging Xanthos Heren3 op dinsdag 5 november de strijd aan met Nuovo Heren2. Winst op Nuovo zou een voorlopige tweede plek op de ranglijst betekenen voor de volleyballers uit Zetten.

In de eerste set ging Xanthos uitstekend van start. Met name door een 100% score van middenaanvaller Peter Evers liep de thuisploeg snel uit naar een ruime voorsprong. Binnen de kortste keren was de eerste set binnen: 25-14.

Xanthos begon vervolgens wat slordig aan de tweede set. De gasten uit Doorwerth waren in staat om veel aanvallen van Xanthos te verdedigen en ongedaan te maken. Op de krachtige aanvallen van Daan Aalberts aan het einde van de set had Nuovo echter geen antwoord. De setwinst was een feit: 25-22.

In de derde set gaf Xanthos extra gas en nam snel afstand. Vooral Kees van Ginkel, die in deze wedstrijd zijn seizoensdebuut maakte, gaf met zijn ervaring en inzicht de doorslag. Xanthos denderde over de tegenstander heen: 25-10.

Xanthos verzuimde aanvankelijk zelf om de vierde set snel naar zich toe te trekken. Door een goede opslagreeks van joker Arjan van Selm nam Xanthos echter halverwege de set een voorsprong en gaf deze niet meer uit handen: 25-16. Eindstand 4-0.

Om de sterke seizoenstart een goed vervolg te geven, vertrekken de mannen van Xanthos een aantal dagen naar Brugge voor een trainingskamp. Of dit zijn vruchten afwerpt gaan we zien op 14 november tegen Woudenberg Heren4.

Meer berichten