Logo gemeentenieuwsonline.nl
Centrum Elst. (foto: Eric Duffhuis)
Centrum Elst. (foto: Eric Duffhuis) (Foto: Eric Duffhuis)

Aftrap stemprocedure BIZ-plannen Centrum Management Elst

ELST - Het Centrum Management Elst (CME) heeft plannen om over te gaan van de reclamebelasting-regeling naar een zogenaamde BIZ (Bedrijven Investerings Zone).

Het centrum van Elst staat er goed voor; het is zaak om nu een en ander te borgen voor de toekomst. Samenwerken en collectief investeren is meer nodig dan ooit! CME, ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente Overbetuwe hebben zich verenigd in een initiatiefgroep en stellen na een gedegen onderzoek en informele draagvlakmeting een gezamenlijke BIZ voor.

De toegevoegde waarde van een BIZ is vooral het gezamenlijk optrekken met elkaar. Met een BIZ dragen niet alleen de ondernemers, maar ook de vastgoedeigenaren bij én profiteren zij gezamenlijk van de economische vitaliteit en leefbaarheid van het gebied.

Op 13 november start de stemprocedure voor de draagvlakmeting. Vanaf 17.30 uur kunnen ondernemers en vastgoedeigenaren hun stem uitbrengen bij Bistro Wijnbar Bonte Veren aan de Dorpsstraat 48 in Elst. Diegenen die hierbij niet aanwezig kunnen zijn, krijgen het stembiljet persoonlijk overhandigd of per post toegestuurd.

In december worden de stemmen geteld en zal duidelijk worden of het CME verder kan gaan met deze BIZ om zodoende te komen tot nog meer bredere samenwerking en betrokkenheid aan de hand van de kernwoorden: gastvrij, compleet, economisch verantwoord, duurzaam en vooral samen. ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’.

Meer berichten