Logo gemeentenieuwsonline.nl
Xanthos D1 - Aetos D7. (foto: Lieke Janssen)
Xanthos D1 - Aetos D7. (foto: Lieke Janssen) (Foto: Lieke Janssen)

Xanthos Dames 1 pakt tweede plek in de 2e klasse!

ZETTEN - Na de 3-2 nederlaag in Wageningen waren de dames van Xanthos afgelopen zaterdag erg gefocust. Een uur later dan gepland had coach Ed Hofstede zijn woordje klaar: spelvreugde en als team spelen.

Dit was direct bij de start te merken, met goed verdedigend werk kon spelverdeelster Melissa Burgers haar aanvalsters goed bereiken; door een paar rake klappen van Ilse Winnemuller en Edda Ellenbroek wist Aetos niet waar ze het zoeken moesten en was de winst van de eerste set binnen met een overduidelijke 11-25.

Met een paar mooie aanvallen van Marleen Buis had Xanthos na een stroeve start toch afstand genomen van Aetos. Dit gaf coach Ed Hofstede de mogelijkheid om Jikke Janssen in te brengen die zo haar punten mee kon pakken in D1. Dit pakte goed uit: 15-25 winst!

De dames hadden er zin in. Gretig werden de ballen verdedigd door Edda Ellenbroek 'de stofzuiger'. Tot ergernis van de tegenstander kwamen de ballen ook nog mooi aan bij Melissa Burgers die ook Esmé de Kat goed wist te vinden en met een harde knal was ook deze set binnen met een stand van 16-25.

Set 4, zoals ze vaak zeggen de kers op de taart, startte met een goede service serie van Joy Haggenburg. Direct was er een gat getrokken met Aetos. De dames konden vrijuit spelen. Dit kon niet meer mislopen en met een stand van 11-25 gingen de punten mee naar Zetten.

Door deze winst stijgen de dames naar de tweede plek en is de eerste plek weer in zicht. Dinsdag 5 november speelt Xanthos D1 thuis tegen TweeVV om 19:30 uur in De Wanmolen en donderdag 14 november worden de dames in Barneveld verwacht.

Meer berichten