Logo gemeentenieuwsonline.nl
Opa haalt herinneringen op... (foto: Wil Teunissen)
Opa haalt herinneringen op... (foto: Wil Teunissen) (Foto: Wil Teunissen)

Theo van Bladel speelt de rol van zijn leven!

ELST - In het rijtje van bekende Elstenaren, hoort Theo van Bladel zeker thuis. Niet alleen is hij bekend als voorzitter van Forte Fit, maar hij is ook al meer dan dertig jaar een fanatiek toneelspeler. Voor de Betuwse revue combineert hij nu de (bij het Elstse ‘Kunst Verheft’ en het Nijmeegse ‘Theducater’) opgedane ervaringen: improviseren vanuit een vastgestelde rode draad.

Theo heeft al veel succesrollen op zijn naam staan. Maar als je hem vandaag vraagt naar wat hij zijn leukste rol vond, antwoordt hij “De rol die ik nu speel: die van opa. Iedereen van boven de zestig kent het nummer 'De Zuiderzeeballade' wel. Forte Fit heeft nu een hedendaagse revue gemaakt, gebaseerd op dit nummer. Ik speel de opa van een 14-jarige kleindochter. Zij heeft een fotoalbum gevonden en samen met haar neem ik op die manier de belangrijkste periodes uit m’n leven door. Een mooie rol, met situaties die ook mijn echte leven gekenmerkt hebben. En de herinneringen daaraan hebben me geholpen om deze rol levensecht neer te zetten.”

Aan de hand van dit verhaal maken de bezoekers een muzikale reis door het leven van deze opa. Naast Theo treden ook op Lizz de Boer (kleindochter), Anja van de Bos (oma), Balletgroep Babs (jeugd en jong volwassenen), zangeres Leona en koor Eigenwijs.

Wilt u Theo ook zien in de rol van zijn leven? En wellicht na de voorstelling nog even met hem napraten? Reserveer dan snel uw kaarten. Deze revue wordt opgevoerd op zaterdag 23 november 20:00 uur (zaal open 19:30 uur). Toegangsprijs: tien euro. Kaarten bestellen kan via de website van Theater De Kik.

Meer berichten