Logo gemeentenieuwsonline.nl
Met deBol op pad, altijd puur genieten!
Met deBol op pad, altijd puur genieten!

Eerste Longloop in Nederland

BEMMEL - In Bemmel, gemeente Lingewaard wordt op zondag 3 november voor de eerste keer de LongLoop georganiseerd. Een indrukwekkend wandelevenement dat in het teken staat van lopen voor gezonde longen en steun voor iedereen die met een longziekte te maken heeft (gehad).

De wandeltocht van vijf kilometer is speciaal uitgezet om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Longfonds. Elke LongLoop begint met een ereronde van circa 600 m. Een symbolische ronde om stil te staan bij iedereen met een longziekte, die zelf geen lucht meer heeft om mee te kunnen lopen en iedereen die we verloren zijn aan een longziekte.

In Bemmel is er ook nog een route van 3 km en een van 10 km uitgezet! De start en finish is bij cc De Kinkel aan het Kinkelplein in Bemmel om 09.30 uur. Deelname is gratis! "Ga naar Longloop.nl/Bemmel. Na aanmelding krijgt u van het Longfonds een mail met een actiepagina waarmee u, familie en kennissen kunt stimuleren om uw deelname te sponsoren! Bovendien krijgt u een paar roze veters en bij sponsoring van 100 euro krijgt u een Longloop T-shirt!"

De LongLoop in Bemmel is een initiatief van het bestuur van stichting deBol: "We waren direct enthousiast omdat wij ieder jaar op zoek zijn naar een goed doel voor een sponsor-wandel-tocht onder de naam 'Heel Bemmel Loopt …', dat wordt dit jaar dus: Heel Lingewaard loopt voor gezonde longen! Informatie: 06 54975063; 06 27507051; 06 22540214.

Meer berichten