Logo gemeentenieuwsonline.nl
Uitzicht op Lourdes vanuit het Château Fort de Lourdes. (foto: Femke van Ottele)
Uitzicht op Lourdes vanuit het Château Fort de Lourdes. (foto: Femke van Ottele) (Foto: Femke van Ottele)

Elkaar ontmoeten in Lourdes

BETUWE - Met 53 mensen gingen we de eerste week van oktober op bedevaart naar Lourdes. Samen gingen we onderweg. Na een lange reis met bus en vliegtuig was er de eerste kennismaking met Lourdes.

Zo zagen we de plaatsen waar Bernadette woonde. We staken samen de kaars van de parochie aan. Vanuit onze eigen gedachten en gebeden werd er ook vaak een kaarsje aangestoken. Samen met andere pelgrims van de VNB (Vereniging Nederlandse Bedevaarten) waren er verschillende vieringen deze week, waaronder een mooie viering aan de grot. We liepen mee met de lichtprocessie en sacramentsprocessie. Doordat er een grote Franse bedevaart was met 20.000 mensen, waren beide processies erg indrukwekkend. Allemaal waren we gekomen naar Lourdes. De plaats waar de hemel de aarde even raakte. Om hier kracht op te doen en onze verhalen met elkaar te delen.

Met alle pelgrims uit de R.K. Maria Magdalena parochie hadden we een viering in Bartrès. Een klein dorpje vlakbij Lourdes waar Bernadette een tijd heeft gewoond. We bezochten daar haar schaapskooi en vervolgens Cité Saint-Pierre. Een mooie, groene en stille plek waar het draait om elkaar betekenisvol te ontmoeten. Als groep leerden we elkaar deze dagen kennen met mooie gesprekken. We startten met 53 mensen, maar werden een verbonden groep. Met iedereen is er wel contact geweest. In gesprekken, een vriendelijk gebaar, om elkaar te helpen of als tafelgenoot. Mooi en dankbaar om mee te maken! Wil je meer weten? Kijk dan op www.facebook.com/lourdesbedevaart

Meer berichten