Logo gemeentenieuwsonline.nl

Zonnebloem Heteren naar Openluchtmuseum

HETEREN - Het jaar is inmiddels alweer een eind gevorderd. Afdeling Heteren van de Zonnebloem heeft al heel wat leuke en geslaagde activiteiten voor haar deelnemers achter de rug. Nog twee te gaan dit jaar.

En zo ging dinsdag 8 oktober een select gezelschap van een man of vijftien op weg naar het Openluchtmuseum. Wellicht een bekend uitstapje en ook in deze tijd van het jaar een risico wat het weer betreft. Maar daar was over nagedacht. In het Openluchtmuseum is sinds enige tijd iets nieuws te zien, de Canon van Nederland en laat die nou ook helemaal overdekt zijn. Een prima plek om te gaan verkennen.

Het is een prachtige presentatie van de geschiedenis van Nederland; van 'hunebed tot heden' zoals het wordt aangekondigd. Dat wordt op een spectaculaire manier gepresenteerd met alle mogelijke digitale en interactieve middelen die er zijn. Dat betekent veel zelf ondernemen en daar hadden onze deelnemers totaal geen moeite mee. Met de handen aan de knoppen toverden ze de mooiste beelden en verhalen tevoorschijn. Dat verveelde niet gauw en dus vloog de middag voorbij. Op het laatst toch nog snel in het trammetje gestapt om een rondje door het park te maken. Dat roept nostalgische herinneringen op aan vorige bezoeken.

Nog één activiteit staat er voor dit jaar op het programma, een gezellige kerstbijeenkomst. Volgend jaar hoopt de Zonnebloem Heteren helemaal flink uit te pakken; de afdeling bestaat dan 25 jaar en dat gaat gevierd worden. Achter de schermen wordt daar al druk over nagedacht.

Meer berichten