Logo gemeentenieuwsonline.nl

Zuid-Afrikaanse sferen in de Theaterkerk Bemmel met Luna Paige

BEMMEL - TOP heeft op vrijdagavond 25 oktober een bijzondere voorstelling voor een ieder in petto: Korreltjie Kantel, uitgevoerd door Luna Paige c.s.! Luna Paige is een Zuid- Afrikaanse zangeres, die samen met twee muzikanten en twee acteurs de prachtige voorstelling Korreltjie Kantel ten tonele brengt. Korreltjie Kantel is een aangrijpend en intiem portret van verlangen, verboden liefde, verwoesting en onvoorwaardelijke overgave aan de hartstocht.

De prachtige muziek- en toneelvoorstelling vertelt het verhaal van de tragische, intense en verboden liefde tussen twee iconische Zuid-Afrikaanse schrijvers: Ingrid Jonker en André Brink. Voor dit bijzondere project zijn drie heel uiteenlopende songwriters bij elkaar gekomen om samen Ingrid Jonkers poëzie te interpreteren en te toonzetten. De gedichten worden afgewisseld met dramatische en muzikale interpretaties van de liefdesbrieven tussen Brink en Jonker.

De rollen van Ingrid Jonker en André Brink worden gespeeld door de bekende Zuid-Afrikaanse acteurs Wessel Pretorius en Christine Truter. Zij slagen erin het publiek te betoveren met hun passievolle spel. Luna Paige, Nick Turner en Jamie Jupiter verzorgen niet alleen de muzikale omlijsting, maar brengen ook hun eigen muzikale interpretaties van Jonkers gedichten. Het is een voorstelling van wereldformaat die een unieke ervaring belooft.

Aanvang 20:30 uur. Kaartjes kosten €17,50 euro per stuk (inclusief consumptie) en zijn te bestellen op www.theaterkerk.nl en tevens verkrijgbaar bij boekhandel De Toren van Bemmel en in de Theaterkerk, Markt 5, Bemmel.

Meer berichten