Logo gemeentenieuwsonline.nl
Orkest Nova. (foto: Nova)
Orkest Nova. (foto: Nova) (Foto: NOVA)

Harmonieus klassiek concert van Nova in Driel

DRIEL - Liefhebbers van en nieuwsgierigen naar gevarieerde klassieke muziek kunnen zondagmiddag 27 oktober genieten van ‘t Arnhems Symphonieorkest Nova in de Drielse katholieke kerk (aanvang 15.00, Kerkstraat 27; toegang gratis, met deurcollecte).

De gevorderde amateurmusici van Nova streven ernaar met plezier te spelen en het publiek te laten genieten van mooie muziek. Het programma opent met de harmonieuze Sinfonia in D van de Spaanse componist Juan de Arriaga (1823). Deze talentvolle Bask is maar 20 jaar geworden; toch had hij al de bijnaam ‘de Spaanse Mozart’ verworven. Vervolgens staat op het programma de Ouvertüre zum Märchen von der schönen Melusine van Felix Mendelssohn (1834). De poëtische componist schildert in mooie klank-colorieten de rivier de Rijn, en weerspiegelt het sprookjesleven, waarover hij als romanticus graag fantaseerde. Eigentijds is het nieuwe romantisch klassieke werk Peace Opus van Teresa Takken en Tom Schipper (première oktober 2019); Nova brengt hiervan de ouverture. Teresa Takken is religieuze, en zet zich met haar Your Song Projects in voor goede doelen, zoals Vluchtelingenwerk.

Nova, onder leiding van Ghislain Bellefroid, vervolgt met enkele delen van de befaamde L'Arlésienne van Georges Bizet (1872): feest van herkenning! Nova heeft dit najaar een volle agenda; daarom is de werkgroep Blije Kerk Concerten vereerd dit mooie concert in Driel te kunnen presenteren.

Meer berichten