Logo gemeentenieuwsonline.nl

Mantelzorger, je kunt het zomaar zijn!

ELST - Buurtzorg Elst heeft voor de vierde bijeenkomst op 9 oktober, ergotherapeuten Nicole Tebarts en Anje Korsten van Viek Ergotherapie uitgenodigd.

Viek staat voor Vertrouwen In Eigen Kunnen en dit is waar het om draait binnen de ergotherapie. Deze middag werd er informatie gegeven en geoefend met onder andere: opstaan en gaan zitten in de rolstoel, hulpmiddelen voor aan en uittrekken van steunkousen, draaien in bed door middel van een glijlaken en daarnaast konden de deelnemers ervaren hoe het is om geholpen te worden in een actieve lift.

De hulpmiddelen zoals het hoog laag bed, de rolstoel, actieve lift en de douchestoel zijn geleverd door Joerns Healthcare B.V., leverancier van medische hulpmiddelen. Daarnaast werd er informatie gegeven over vergoedingen van de benoemde hulpmiddelen via de zorgverzekering en/of WMO.

De vijfde en tevens laatste bijeenkomst is op 23 oktober en dan komt Jiske van den Bovenkamp apotheker van de Batouwe apotheek. Zij zal informatie geven over alles rondom de apotheek en medicatie. De bijeenkomst is woensdag 23 oktober vanaf 13:15 uur in De Wieken.

Meer berichten