Logo gemeentenieuwsonline.nl

Tweekorenconcert in het Hendrik Pierson College in Zetten

ZETTEN - Op zondag 10 november geven twee Zettense zangkoren samen een concert in het Hendrik Pierson College in Zetten. Het gaat om de Vluchtheuvelcantorij en het koor Together.

Aanleiding voor het organiseren van dit concert is simpelweg om het zingen in een koor weer meer onder de aandacht te brengen. Zingen heelt, zingen verbindt, zingen geeft kracht en het is gezellig. De koren openen samen het concert met ‘Gabriëla’s song’ en zingen daarna voor en na de pauze per koor een aantal liederen uit hun repertoire.

Voor de Cantorij is dat onder andere het ingetogen ‘Thou knowest Lord’ van Henry Purcell en het Franse ‘Dirait on’ van Morten Johannes Lauridsen. Together zingt het inmiddels wereldberoemde ‘Halleluja’ van Leonard Cohen en het zeker niet minder bekende ‘One moment in time’, geschreven door Albert Hammond en John Bettis in 1988.

De koren zingen aan het slot van dit concert weer gezamenlijk het mooie Ierse afscheidslied ‘An Irish blessing’. De Vluchtheuvelcantorij staat onder de muzikale leiding van dirigent José Brands en voor het koor Together staat Lex van Diepen. Het is zeker de moeite waard om deze twee koren op 10 november te gaan beluisteren en te ontdekken hoe mooi er gezongen wordt in Zetten.

Het concert begint om 15.00 uur, de entreeprijs bedraagt 5 euro, inclusief een consumptie in de pauze. De zaal is open om 14.30 uur. Voor meer informatie kunt u bellen: 06 12132681.

Meer berichten