Logo gemeentenieuwsonline.nl

September succesvol voor het Drielse Veer

DRIEL - Het Drielse Veer heeft tot op heden een goed vaarseizoen achter de rug. Dankzij het in 2018 geïnstalleerde radarsysteem heeft de pont op alle dagen kunnen varen.

Het water in de Nederijn staat de laatste weken dusdanig laag dat de pont inmiddels niet langer kan afmeren aan de reguliere nachtsteiger. Gelukkig is er in dit soort situaties een alternatief voor handen in de vorm van een (gehuurde) nabij gelegen dekschuit waar de pont na gedane dagelijkse vaarten kan aanmeren.

Op 7 september, de dag van de Airbornewandeling in Oosterbeek en omgeving, zette de pont 840 personen over. Verleden jaar -toen het weer veel beter was- waren dat er ruim 1200. Een week later op 14 september werd vanuit Driel de Polentocht georganiseerd en zette het Drielse Veer 1030 passagiers over. De meeste passagiers werden overgezet tijdens het Airborneherdenkingsweekeinde van 21 en 22 september. Op de zaterdag en de zondag maakten respectievelijk 800 en 1312 mensen gebruik van de veerdienst. Op 16 oktober vindt rondom Arnhem de Landleven kastelenfietstocht plaats. Het Drielse veer is in de route opgenomen. Verleden jaar maakten 400 Landlevenfietsers de duurzame oversteek met de pont. Inmiddels zijn er voor dit jaar 120 aanmeldingen.

Veer vaart tot en met 20 oktober op alle dagen. In tegenstelling tot de meeste andere fiets- en voetveren over Rijn, Maas en Waal vaart het Drielse veer tot en met 20 oktober volgens de dienstregeling voor het hoogseizoen: Maandag tot en met vrijdag van 07:00 uur tot 18:00 uur; Zaterdag en zondag van 10:00 uur tot 18:00 uur. Op 21 oktober gaat de dienstregeling laagseizoen in en vaart de pont alleen op weekdagen in de ochtend en de middag.

Tarieven

Voor het gebruik maken van de veerdienst gelden de volgende tarieven: Overtocht voetganger: 0,75; Overtocht fiets: 1,--; Tienvaartenkaart fiets: 8,--; Vier tienvaartenkaarten fiets 30,--; Overtocht fietsplus *: 1,50 (* Fietsplus = fietser met bakfiets, fiets met aanhanger, scooter of brommer).

Informatie over het Drielse Veer staat op www.drielseveer.nl; Twitter: @drielseveer (voor de meest actuele vaarinformatie)

Meer berichten