Logo gemeentenieuwsonline.nl

Knaller van een vijfsetter voor Dovol heren 1

DODEWAARD - Zaterdagavond 28 september speelde heren 1 van Dovol de uitwedstrijd tegen Lienden. Dit was een 'battle' tussen generaties. Dovol gemiddeld zo'n beetje twee-en-een-half keer ouder dan Lienden. Toch resulteerde dit in een spannende wedstrijd en werd het een vijfsetter: 23-25, 22-25, 25-20, 28-26 en 15-12 zeggen al genoeg.

In de eerste set werd door Dovol redelijk gecontroleerd gespeeld. Duidelijk naar elkaar, passing goed en druk leggen bij de tegenstander. Wil niet zeggen dat Lienden het kado gaf, want ook zij zorgden voor spectaculair spel. De tweede set gaf een bijna gelijk beeld. Ook nu kon Dovol de winst pakken al kostte dit al veel meer moeite.

De derde set toonde een kantelpunt. Lienden wist steeds vaker te scoren. De aanvallen van Dovol werden vaker gestopt of omgezet in een goede passing. Een 5-puntenachterstand van Dovol werd dankzij goede service druk van Kees Marcelis weer te niet gedaan. Door gerommel verdween dit voordeel echter weer aan het eind van de set. Met de setstand 1-2 was dit een erop of eronder voor Lienden.

In de vierde set lag daarom het initiatief bij Lienden. Gelukkig kwam Kees weer aan opslag en opnieuw dankzij zijn service kwamen de teams gelijk en liep Dovol zelfs wat uit. Doch na deze servicebeurt kwam Lienden weer aan zet. Deze set leverde een geweldige eindstrijd op die gewonnen werd door de 'jonkies'.

In de vijfde set wist Dovol niet meer de concentratie vast te houden en hierdoor gingen helaas een paar makkelijke ballen mis waarvan Lienden dankbaar profiteerde. Als met al een knaller van een wedstrijd en met 3-2 de punten eerlijk verdeeld.

Meer berichten