Logo gemeentenieuwsonline.nl
Kamp Moria op Lesbos
Kamp Moria op Lesbos

Concert voor de vluchtelingen op Lesbos

KESTEREN - Bitter verdriet als je je zusje voor je ogen ziet verdrinken..., weinig eten en drinken, verkracht worden, omdat de bewaking in het kamp slecht functioneert.

Het is voor ons ver van ons bed, maar het gebeurt dagelijks in Europa! Martha van den Herik uit Opheusden zit er middenin. Zij heeft in 2017 haar baan als leerkracht opgezegd om als vrijwilligster te gaan werken in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos, Griekenland.

Vrijwilligers zijn daar heel hard nodig, maar om hun werk te kunnen blijven doen zijn zij afhankelijk van sponsoren en giften. De thuisfrontcommissie van Martha organiseert daarom op zaterdag 5 oktober een zangavond in samenwerking met Christelijke Muziekvereniging 'Con Amore'. Iedereen is welkom in kerkgebouw 'De Fontein', Overste J.M. Kolffstraat 1 in Kesteren. De avond begint om 19.30 uur. Entree is gratis, wel is er een collecte waarvan de opbrengst geheel voor Martha is bestemd, zodat zij haar werk op Lesbos kan blijven doen.

Zeskamp in Echteld

ECHTELD - Voetbalvereniging Echteld houdt op zaterdag 5 oktober voor het tweede jaar een zeskamp. Teams van minimaal vier personen kunnen vanaf 12 jaar meedoen.

De onderdelen zijn 4 op een rij, het bekende spel maar dan in het groot, de funslang, met vier personen zo snel mogelijk vooruit proberen te komen, het zeil van de funslang moet boven je hoofd naar voren geduwd worden en op dezelfde manier moet gelopen worden. Voetbalrokken, vier tegen vier voetballen, maar je kunt door de rok je voeten niet zien, springzak ouderwets zakkenlopen, Het springtapijt, een aantal personen op het tapijt en een aantal eraan trekken en een hindernisbaan.

"Wanneer u mee wilt doen, kunt u een team aanmelden bij: hermanvdhatert@gmail.com, via 06 19003248 of bij één van de leden van de evenementencommissie van de voetbalvereniging. Aanmelden op de dag zelf mag ook. De zeskamp begint om 14.30 uur. Voor de allerkleinsten staat er een luchtkussen met een ballenbak.

Vrijdag 4 oktober is er de pubkwis en zondag 6 oktober een smartlappenfestival, er de waredo's, fruitig geflipt en schip Ahoy. Volgende week in deze editie hier meer over.

Meer berichten