Ricardo Brink derde op het circuit van Assen in de Superbike. (foto: SWPN)

SWPN behaalt podium en sterke resultaten in Assen

Algemeen

DODEWAARD - SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind kan terugkijken op een geslaagde thuisrace. Ricardo Brink behaalde een prachtig podium in de IDM Superbike. Wayne Tessels finishte als vierde in de IDM Supersport 600 en Melvin van der Voort vocht vooraan mee in de IDM Supersport driehonderd wedstrijden.

Ricardo Brink was zeer sterk onderweg in de trainingen en dit bekroonde hij met een mooie tweede startplaats. In de eerste race pakte Brink kopstart en reed een geweldige race en finishte als derde. In de tweede race moest Brink vanwege de gridregels in het IDM vanaf de derde rij starten. De Yamaha R1M coureur finishte deze keer als zesde.

Wayne Tessels plaatste zich als zevende voor de IDM Supersport 600 wedstrijden. De eerste race werd lang uitgesteld vanwege een oliespoor. Uiteindelijk gingen de rijders van start over een sprintrace van negen ronden en werd Tessels zesde. In de tweede race had Tessels een goede start, maar kampte al snel met gripproblemen, ondanks dat probleem wist hij toch een vierde plaats te behalen.

Melvin van der Voort deed het geweldig in de trainingen en blijft maar stappen maken in zijn debuutseizoen in de IDM Supersport 300 klasse. De 14-jarige coureur reed zijn eerste 1’53 en kwalificeerde zich keurig als tweede. In de eerste race begon Van der Voort goed, maar werd hij in het gedrang naar buiten gedrukt en kwam ten val. In de tweede race streed Van der Voort de hele race in de grote kopgroep en werd op één seconde van de winnaar zesde.

In het weekend van 27 - 29 september wordt de laatste ronde van het IDM seizoen 2019 verreden op de Hockenheimring.