Logo gemeentenieuwsonline.nl
De gehaktballen kwamen later. (foto: Rens de Bot)
De gehaktballen kwamen later. (foto: Rens de Bot)

Zonnebloem Heteren bij SDOO op bezoek

HETEREN - De hitte van afgelopen zomer heef tot twee keer toe roet in het eten gegooid bij een voorgenomen activiteit. Het kerseneten moest worden uitgesteld en de high tea is helemaal niet doorgegaan, want aan temperaturen boven de 30 graden gaan we de deelnemers van de Zonnebloem, afdeling Heteren, niet blootstellen.

Gelukkig was het 3 september weer ‘gewoon weer’ en konden onze deelnemers op pad. Ze waren te gast bij SDOO voor de jaarlijkse picknick. Eén van de favoriete uitjes van de deelnemers. Heel begrijpelijk, want ieder jaar worden zij gastvrij onthaald en in de watten gelegd door de mensen van SDOO. Dat was dit jaar niet anders. Koffie met wat lekkers, een drankje met een zoutje en dan een voortreffelijke lunch.

De enorme gehaktballen waren wel de blikvangers bij de lunch. Die lagen glimmend bruin te pronken tussen knapperig goudgeel gebakken friet. Een lekkere groene salade met rode tomaatjes maakte het kleurenpallet compleet. Gesmuld werd er. Iedereen wist wel raad met al het lekkers. Hier en daar werd een halve bal naar de buurman doorgeschoven. Niet verwonderlijk dan ook dat menig toetje in een tas verdween.

De prachtige bloemstukjes op de tafels, ieder jaar weer door een trouwe vrijwilligster van de Zonnebloem gemaakt, werden aan het eind van de bijeenkomst verloot onder de deelnemers. Een geslaagde picknick; naast al het lekkers toch vooral zo geslaagd door het gezellig met elkaar weer eens kunnen bijpraten. Door al die hitte in de zomer was dat er de laatste tijd niet zo vaak van gekomen.

Meer berichten