Logo gemeentenieuwsonline.nl
Freestyler Guido van Moorselaar. (foto: Natuurlijk Gruun)
Freestyler Guido van Moorselaar. (foto: Natuurlijk Gruun)

Eerste lustrum Betuwe Oogstdag goed bezocht

BETUWE - Voor de bezoekers van de vijfde Betuwe Oogstdag viel er weer veel te beleven. Op het gratis toegankelijke evenement kwamen weer veel bezoekers af. Ze genoten van de opvoeringen van een Romeinse bruiloft, de vele muzikale optredens en voetbal freestyler Guido van Moorselaar.

Het was weer een mooi uitje voor het hele gezin. Honderden bezoekers lieten zich in de Elstar Express door de boomgaard rijden. Zij kregen een goed inzicht in hoe het daar toegaat; in een gedeelte was de eerste pluk al geweest en de route liep verder langs de bijenstal en de vele pluktreintjes die al weer klaar stonden voor de volgende ronde. Knuffelen met de dieren van Roels Beestenboel is natuurlijk voor veel kinderen, net als het springkussen, een must.

Natuurlijk stonden er verdeeld over de twee terreinen veel kraampjes waar spulletjes gekocht konden worden of waar mensen informatie konden krijgen.

Aan de inwendige mens werd ook gedacht. Naast de traditionele oliebollen, poffertjes, sateetjes en hamburgers zorgde de boerenwinkel voor een nieuwe gezonde snack; appelfrietjes! Veel verraste bezoekers lieten zich de lekkernij van appel, in de vorm van frietjes, met een lekker sausje in een frietzakje lekker smaken.

De organisatie, die voor de bezoekers weer de groene loper had uitgelegd, kan terugzien op een geslaagde dag. Natuurlijk Gruun, stichting Vrienden van het Kulturhus Lienden, Prima voor Elkaar, FruitNL, Appelcafé en streekmuseum Baron van Brakell maken zich al weer op voor de zesde editie op de eerste zaterdag van september in 2020.

Meer berichten