Logo gemeentenieuwsonline.nl
Een deel van het enthousiaste team, dat zich gaat inzetten voor de jaarlijkse collecte van Alzheimer Nederland. (foto: Wilma Drager-Visee)
Een deel van het enthousiaste team, dat zich gaat inzetten voor de jaarlijkse collecte van Alzheimer Nederland. (foto: Wilma Drager-Visee)

Alzheimer Collecteteam Elst zoekt wijkhoofden en collectanten

ELST – Met veel enthousiasme is een aantal vrijwilligers ook in Elst alweer druk aan het werk met de organisatie van de collecte van Alzheimer Nederland. Tijdens deze collecteweek -die gepland staat in de week van 4-9 november- gaan in Nederland weer duizenden collectanten de straten op.

Alzheimer Nederland werkt aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun dierbaren. We geven voorlichting, we bieden ondersteuning en we komen op voor betere zorg voor mensen met dementie. In de Alzheimer Café’s krijgen de bezoekers informatie over dementie en kunnen zij ideeën en ervaringen uitwisselen. Ook zamelen we geld in voor wetenschappelijk onderzoek naar dementie.

En dat geld is nodig, héél hard nodig. Collecteren is nog steeds een heel goede manier om geld op te halen zodat al die initiatieven gefinancierd kunnen worden. De coördinatoren Renate Buitenhuis en Fennie Duinker zetten zich graag in om vanuit Elst weer voor een aanzienlijke bijdrage te zorgen. Ze worden daarbij geweldig ondersteund door een aantal wijkhoofden. Ook mogen ze zich gelukkig prijzen met een grote groep collectanten die zich met hetzelfde enthousiasme gaat inzetten.

Wilt u ook graag een steentje bijdragen en wilt u zich inzetten voor een wereld zonder dementie? Dat zou fantastisch zijn! Er zijn voldoende mogelijkheden voor de functie van wijkhoofd én voor die van collectant. Voor meer informatie of voor uw aanmelding kunt u contact opnemen met Renate Buitenhuis via r.buitenhuis@alzheimervrijwilligers.nl of 06 11197525.

Meer berichten