Logo gemeentenieuwsonline.nl
Actiefoto van de gymles van DGV. (eigen foto)
Actiefoto van de gymles van DGV. (eigen foto)

Leuke gymactie DGV Dodewaard

DODEWAARD - Na het succes van vorig seizoen heeft DGV Dodewaard ook dit jaar een leuke actie voor haar recreatiegymgroepen opgezet. De herfst is in aantocht en wat is er lekkerder dan te sporten in de droge sporthal?

Elke donderdagmiddag en avond gymmen er drie groepen ingedeeld op leeftijd. De les begint met een opwarmingsspel. Hierna worden er verschillende turnonderdelen geoefend. De groep wordt op niveau ingedeeld zodat de leerlingen van elkaar kunnen leren en zichzelf kunnen verbeteren. Doordat jongens en meisjes bij elkaar gymmen is er een leuke sfeer. De jongens hebben een stoerdere invloed op de groep en de meisjes durven wat meer lef te tonen. De jongens leren vaak van de meisjes secuurder te werk te gaan met bijvoorbeeld de koprol. Ringen zwaaien, balk, rekstok en lange mat komen regelmatig aan bod. Tenslotte wordt de les afgesloten met een eindspel of trampolinespringen.

Alle basisschoolleerlingen die in groep 3 en hoger zitten, uit Dodewaard maar zeker ook daarbuiten, mogen tot de herfstvakantie regio Zuid, deze begint op 11 oktober, gratis meedoen met de gymlessen. Daarna kan besloten worden lid te worden. "Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag meedoen? Kom dan op donderdagmiddag/avond naar sporthal De Eng in Dodewaard."

De lestijden zijn als volgt:

Groep 3-4 van 16.00 uur tot 17.00 uur
Groep 5-6 van 17.00 uur tot 18.00 uur
Groep 7-8 van 18.00 uur tot 19.00 uur

Meer informatie over de vereniging staat op www.dgvdodewaard.nl en op Facebook en Instagram.

Meer berichten