Logo gemeentenieuwsonline.nl
De kapel ontvangt u graag. (foto: Tijmen Botma JWF)
De kapel ontvangt u graag. (foto: Tijmen Botma JWF)

Gratis Koninklijk concert 'Vrijland'

HUISSEN - In 2012 trok het concert van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso al honderden mensen.Terecht! In de Stadskerk te Huissen zal de 'Johan Willem Friso' er weer zijn. Natuurlijk zijn veteranen een bijzondere doelgroep van de kapel die ook pleegt te spelen bij belangrijke gebeurtenissen in Den Haag.

Ook internationaal is de kapel bekend om zijn optredens.Het is een eer te noemen dat men weer Lingewaard - Huissen - aan doet. De muziek wordt ondersteund door beelden. Gedurende het optreden neemt de kapel u mee met prachtige muziek en poëtische verhalen. Het is een lust voor zowel oor als oog.

Vrij Land heet het concert in de Anjerreeks en het laat zien hoe na jaren van repressie de vrijheid sterk geworteld is in onze samenleveing. Er zijn nieuwe composities waardoor een mix is ontstaan van bekend repertoire en hedendaags gecomponeerde muziek. Het muziekproject is afkomstig van de Stichting Nederlandse Veteranendag en de Koninklijke Landmacht. Ons land heeft een rijke traditie in het steunen van landen, die nog werken aan de opbouw van democratie. Het is een ode aan hen die uitgezonden zijn, maar ook aan de burger. We leven in vrede en vrijheid. Laten we in dit concert ons door muziek en beeld ons dat nóg beter realiseren.

De 2 Oktober Herdenking waarbij de tragiek van oorlog wordt herdacht vormen in Rivierenland Herdenkt. Eén geheel met dit vrijheidsconcert. Besef samen, geniet samen in de Stadskerk Huissen om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de kerk geopend. Kaarten gratis verkrijgbaar via www.exodushuissen.nl/anjerconcert.

Meer berichten