Logo gemeentenieuwsonline.nl

Sportief event zorgt voor huiselijke omgeving kankerpatiënten in Rijnstate

VALBURG - Een beige ziekenhuiskamer met een klein prikbord aan de muur. Twintiger Claudia Luppes uit Westervoort bracht er uren door toen haar moeder in 2015 de diagnose longkanker kreeg. Zondag 3 november sluit Luppes een belangrijk jaar af. Ze organiseert het laatste event in een reeks van acht om geld op te halen voor het goede doel. Een huiselijke inrichting op de oncologie-afdeling in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem.

‘Ik had twee keer geld voor het KWF ingezameld, maar ik wilde ook iets tastbaars doen. Geld verzamelen voor een nieuwe inrichting van de oncologie-afdeling. Meer kleur, meer huiselijkheid. Samen kunnen we dat verschil maken.’

Een dag vol work-outs en dansen voor een tientje.Tijdens het event ‘People Will Remember’ (afgekort PWR) op zondag 3 november, georganiseerd door Luppes zelf, kunnen bezoekers op eigen houtje een actief programma samenstellen. Met diverse work-outs zoals yoga, bootcamps, boksen, pole fitness en old skool hiphop, activiteiten zoals quad rijden en klimmen, dansmuziek of lezingen wordt de bezoeker voor een kleine tien euro entree letterlijk in beweging gebracht. Op het terrein van strandclub Watergoed in Valburg is iedereen welkom, van jong tot oud. De opbrengst van de dag komt geheel ten goede van de oncologie-afdeling van het Rijnstate Ziekenhuis. Kaarten zijn voor tien euro (exclusief toeslag) te koop via https://pwrevent.claudialuppes.nl.

Meer berichten