Logo gemeentenieuwsonline.nl

Kunstroute in Elst: Wat verbeelden wij (ons)?

ELST - Op zaterdag 21 en zondag 22 september staat Elst weer in het teken van de tweejaarlijkse Kunstroute. Voor de vierde keer presenteren Overbetuwse kunstenaars hun werk aan het publiek. Op negen locaties is een variatie aan beeldende kunst te zien van in totaal veertig kunstenaars; van schilderkunst tot keramiek, van beeldhouwwerken tot glaskunst.

Theater De KiK is dit jaar het startpunt. Het plein voor dit Theater is tijdens de Kunstroute speciaal ingericht als Kunst- en Cultuurplein. De negen locaties in Elst vormen een levendige, laagdrempelige omgeving waar jong en oud van kunst kan genieten. Op elke locatie zijn kunstenaars aanwezig om u te woord te staan. De Kunstroute biedt een unieke gelegenheid om direct werk van de betrokken kunstenaars aan te kopen. Alle deelnemende locaties zijn op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur geopend. De Kunstroute is een initiatief van Art Overbetuwe en is gratis toegankelijk.

Wethouder van Cultuur, Dimitri Horsthuis-Tangelder opent de Kunstroute op vrijdag 20 september om 17.00 in Theater De KiK. Bezoekers krijgen daar meteen al een voorproefje van het werk dat tijdens de Kunstroute te zien is.

Het thema van de Kunstroute is Wat verbeelden wij (ons)? Speciaal voor deze Kunstroute is een kleurrijke brochure van 32 pagina’s samengesteld met foto’s van de kunstwerken en informatie over de negen locaties. De brochure is voor twee euro verkrijgbaar bij Bruna Elst, Theater De KiK en tijdens de Kunstroute op de negen locaties. De plattegrond is beschikbaar op de website van Art Overbetuwe: www.artoverbetuwe.nl.

Meer berichten