Inloopavond Plas Maneswaard Opheusden

Algemeen

OPHEUSDEN - Staatsbosbeheer en gebiedsontwikkelaar K3 houden op dinsdag 3 september een inloopavond over een mogelijke herinrichting van plas Maneswaard, een voormalige zandwinplas in de Maneswaard in Opheusden.

Belangstellenden zijn welkom om tussen 18.00 en 21.00 uur op een voor hen geschikt moment binnen te komen lopen in restaurant ’t Veerhuis aan de Veerweg 1 in Opheusden. Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig.

Plas Maneswaard is op dit moment een diepe plas met steile oevers. Eigenaar Staatsbosbeheer onderzoekt samen met K3 of het mogelijk is om door een herinrichting de natuurwaarden van de plas te verbeteren, bijvoorbeeld door naast de diepe delen ook flauwe oeverzones en eilanden aan te leggen. Door de steile oevers af te vlakken ontstaan er grotere ondiepe zones waar planten kunnen groeien en waar jonge vis en andere dieren zich goed kunnen ontwikkelen. Tegelijk wil Staatsbosbeheer ook de beleefbaarheid voor omwonenden verbeteren door een mooie, toegankelijke inrichting.

Tijdens de inloopavond op 3 september gaan K3 en Staatsbosbeheer in een vroeg stadium in gesprek over de mogelijkheden voor de plas, waarbij ze graag inbreng ophalen vanuit de omgeving over de inrichting van de plas en op de onderzoeksvragen.

Uitgelicht

Digitale krant