Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Paul ten Broeke, TBfotografie)
(foto: Paul ten Broeke, TBfotografie)

Koorproject De Toekomst van een Verleden

BEMMEL - Herdenk en zing mee in een uniek concert! In mei 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. De toekomst van een verleden heeft voor dat herinneringsmoment een uniek koorproject ontwikkeld.

Het concert vindt plaats in Theaterkerk Bemmel (gemeente Lingewaard) op 8, 9 en 10 mei. Duitse en Nederlandse zangers verklanken dan samen vrede, vrijheid en verzoening in een cross over van pop, kleinkunst en klassieke koormuziek. We verbinden dat met beeldende kunst en poëzie. Voorafgaand is er op 2 mei een herdenkingstour langs Duitse en Nederlandse begraafplaatsen. Waar ook de Marigold memorial symbool deel van uit gaat maken.

Wil jij meedoen aan dit bijzondere project? Meld je dan snel aan! De vijftig plekken zijn bijna vergeven. De zangrepetities beginnen op 15 september. Alle verdere informatie en een aanmeldingsformulier staan op www.detoekomstvaneenverleden.nl.

Initiatiefnemer voor dit project is Bianca van Dreumel, regisseur en ontwikkelaar van koorprojecten. Haar drive zit in het verbinden van mensen om verschillen te overbruggen. Voor dit project werkt ze samen met Ruben Smits die de artistieke leiding heeft, zangcoach Elke Rouwmaat, musicus Christoph Mac-Carty en leden van het Nijmeegs Studentenorkest.

Het project 'De Toekomst van een Verleden' wordt mogelijk gemaakt door het Interreg v a - Programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU). Nadere informatie te verkrijgen bij Bianca van Dreumel, initiator en regisseur: 06 10446459 en Mireille van Kempen, organisatie en administratie: info@detoekomstvaneenverleden.nl.

Workshop Improvisatie met Koor Eigen Wijs

ELST - Koor Eigen Wijs uit Elst presenteert op woensdag 4 september een koorimprovisatie workshop voor iedereen die wel eens wil weten hoe dat gaat: improviseren als koor!

Dirigente en zangdocente Lisa Kézér zal de deelnemers laagdrempelig laten kennismaken met improvisatievormen als circle song en de in Denemarken ontwikkelde werkwijze van 'The intelligent choir' met onder meer vocal painting. Het zijn methodes met veel interactie en uiteraard veel ruimte voor creativiteit.

Koorimprovisatie met deze methoden is gemakkelijker dan je op het eerste gezicht zou denken en een belangrijke spelregel is: alles is goed. Door de gebruikte methoden is het resultaat verrassend genoeg ook altijd goed! Koor Eigen Wijs oefent geregeld met deze improvisatievormen en vindt ze zó inspirerend dat het koor graag een repetitie avond open stelt voor niet-leden om mee te doen.

Iedereen is welkom op woensdag 4 september van 20.00 uur tot 21.15 uur in basisschool De Esdoorn, Chopinstraat 3 in Elst. Daarna is er nog ruimte voor een gezellig drankje en misschien nog een paar liedjes! De avond staat ook open voor mensen die eens willen komen kijken wat voor koor Eigen Wijs is.

Meer berichten