Logo gemeentenieuwsonline.nl
Wesp eet 'mijn' honing.
Wesp eet 'mijn' honing.

Dierengeluiden Augustus, dus wespen

HETEREN - Wespen vallen het barbecue vlees aan en gebruiken jou gebak om hun honger naar zoetigheid te stillen. Waarom doen wespen dit? Omdat ons eten vaak ook hun eten is.

Wespen leven van eiwitten en suiker. Eiwitten halen ze uit vlees. Vlees voeren ze ook aan hun larven in het nest. Na het eten scheiden de larven een zoete stof af dat dan weer voedsel is voor de wesp. In augustus als de larven groot zijn moeten de wespen zelf op zoek naar zoetigheid. Daarbij kunnen ze zich heel vervelend en opdringerig gedragen in de tuin en op het terras. Wij hebben de nijging om dan naar de wespen te slaan, maar wespen steken alleen als ze zich bedreigd voelen en als je dan gestoken bent scheiden ze ook nog een stof af die andere wespen aantrekt. Ja dat is dubbel vervelend want dan komen er nog een aantal van die vervelende beestjes op je af.

Er zijn duizenden soorten wespen. Van de meeste soorten hebben we helemaal geen last, last hebben we eigenlijk alleen van de gewone wesp die in de zomer in nesten leven, net als de nuttige bijen. Maar wespen zijn eigenlijk ook best nuttig want in de zomer als de larven moeten groeien vangen deze wespen een heleboel vliegen, muggen en teken om aan hun larven te voeren. Maar inderdaad als de larven niet meer gevoerd hoeven te worden komen ze op ons mensen af om het benodigde vlees en de benodigde suiker te 'stelen'. Vervelend, maar denk eraan dat wespen alleen steken als ze zich bedreigd voelen. Dus blijf rustig en ga niet lopen slaan naar de wespen. Overal zijn 'vervelende' wespen, dus ook bij ons op Landgoed Overbetuwe aan de Uilenburgsestraat in Heteren.

Ook uw bericht in de krant?

REGIO - Wilt u iets onder de aandacht brengen in uw regio? Dat kan! Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren' De rest wijst zich vanzelf. Hulp nodig? Belt u dan gerust even: 0481-464770, wij helpen u graag verder.

Meer berichten