Logo gemeentenieuwsonline.nl
Wayne Tessels in actie op het circuit van Schleiz. (foto: SWPN)
Wayne Tessels in actie op het circuit van Schleiz. (foto: SWPN) (Foto: SWPN)

Wel de snelheid, maar niet de resultaten voor SWPN in Schleiz

DODEWAARD - SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind heeft niet de resultaten behaald waarvoor zij naar Schleiz zijn gekomen.


SWPN rijders Ricardo Brink, Wayne Tessels en Melvin van der Voort begonnen vrijdag goed tijdens het raceweekend in Schleiz. Brink mocht vanaf de achtste startpositie aan de eerste race beginnen en had een hele goede start. In de beginfase reed de 21-jarige coureur op een vijfde plaats. Hij kwam uiteindelijk als negende over de finish. In de tweede manche moest hij vechten met zijn fysieke problemen. In de beginfase reed hij op een zesde plaats, hij kwam als achtste over de finish.

Tessels had voorafgaand aan het evenement nog maar weinig meters gemaakt in Schleiz. De coureur uit Lopik wist zich constant te verbeteren in de trainingen. Het deelnemersveld stond dichtbij elkaar en dat was ook te zien in de races. Vanaf de vierde startrij kwam hij in de hectiek terecht en verloor daarbij wat plaatsen, waardoor hij de kopgroep miste. Hij finishte als elfde. In de tweede race was praktisch hetzelfde beeld te zien, waardoor Tessels opnieuw elfde werd.

Voor de jonge Van der Voort was de Schleizer Dreieck nog volledig nieuw en belangrijkste voor hem is om constant progressie te blijven maken tijdens zijn debuutseizoen in het IDM. Hier slaagde de 14-jarige coureur uitstekend in. Vanaf de negentiende startpositie reed Van der Voort naar een zestiende positie in de eerste race. In de tweede race scoorde hij zelfs punten voor een tiende plaats.

Van 9 - 11 augustus komt SWPN met hun drie rijders in actie op het circuit van Most in Tsjechië.

Meer berichten