Logo gemeentenieuwsonline.nl

Via Romana Festival: spetterend Romeins spektakel

HEILIG LANDSTICHTING - Ontdek de Romein in jezelf op het Via Romana festival van 6 - 11 augustus! Een spetterend Romeins spektakel met re-enactmentgroepen uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Ervaar hoe het leven op het eind van het Romeinse Rijk was tussen re-enactors die bivakkeren in de Romeinse straat in Museumpark Orientalis en hier een week leven als Romein. Kinderen kunnen zich verkleden als Romein en met de gratis Romeinenrugzak met leuke opdrachten op pad. Vergeet niet langs te gaan bij de legionair, hij gaat testen of je geschikt bent als rekruut voor zijn leger! Je kunt hier ook een legionairsdiploma verdienen.

Tijdens het Via Romana Festival komt de Romeinse Straat echt tot leven. Er zijn allerlei activiteiten en er is van alles te zien en te doen. Bezoekers kunnen die dagen van dichtbij ervaren hoe het leven in de laatste jaren van het Romeinse Rijk was; vrouwen en kinderen van de soldaten zijn met de dagelijkse gang van zaken bezig, Germaanse huurlingen hangen rond op straat en de soldaten trainen en vechten. Het publiek kan meedoen met deze trainingen en er kan ook een praatje worden gemaakt met de soldaten, bijvoorbeeld om meer te weten te komen over de kleding die zij dragen of voor wie zij vechten.

Deze kleurrijke gezelschappen geven een schitterende indruk van hoe het leven was in die laatste jaren van het Romeinse Rijk. Dit jaar zullen er in het weekend van 10 en 11 augustus meerdere spectaculaire shows zijn, waarbij het publiek ook zelf kan meedoen aan het soldatenleven. Leuk voor zowel deelnemer als toeschouwer.

Meer berichten