Logo gemeentenieuwsonline.nl
Finalerit tussen Eliot Charisma (winnaar) en Calistokingsdeep. (foto: Jan Willemsen)
Finalerit tussen Eliot Charisma (winnaar) en Calistokingsdeep. (foto: Jan Willemsen) (Foto: )

De Buitenzorg kortebaandraverij

BEMMEL - Over een paar dagen is het weer zover, De Teselaar verandert weer in een zandvlakte, een racebaan. Een start en een eind vak volledig met zand gevuld van stoeprand tot stoeprand. Daar tussen twee stroken zand waarop de paarden kunnen lopen, gescheiden door een strook gras. De dranghekken worden weer geplaatst en de vlaggen hangen weer in de lantaarnpalen. Welk paard zal er tegen het eind van de middag met de krans triomfantelijk de ereronde lopen?

Door Jo de Haar

Er wordt in het land alweer volop gekoerst. Op het ogenblik zijn er twee paarden die met kop en schouders boven de rest uitsteken en zodoende al een paar overwinningen hebben behaald. We hebben het hier over Eliot Charisma en Doc Holiday.

Eliot Charisma, de winnaar in Bemmel 2018, heeft al drie overwinningen behaald dit jaar met zijn vaste rijdster Lindsey Pegram, het bijzondere is dat hij dit jaar van alle starts in de omlopen er pas één verloren heeft, als je dan even rekent met drie overwinningen zijn dat dertig omlopen gewonnen. En degene die hij verloor was tegen Doc Holiday met rijdster Bo Sprengers.

Zou Lindsey het huzaren stukje kunnen uithalen om hier dit jaar wederom te winnen. Ze deed dit in 2017 met Calistokingsdeep en vorig jaar met Eliot Charisma. Afgelopen jaar reed ze in Bemmel weer beide paarden en ze presteerde het om met beide in de finale te staan.

Volgens de laatste berichten start dit jaar Dutch Buitenzorg ook weer in Bemmel. Dit hebben we vernomen van Djimmy Schneider, de eigenaar. Vorig jaar raakte Dutch geblesseerd en kon zodoende niet starten, maar volgens de eigenaar is hij weer in topvorm. Ook het paard Boucher Le Blanc heeft een Bemmelse achtergrond. Hij is in Bemmel geboren en opgegroeid totdat hij als tweejarige vertrok om te leren hardraven, wat hij ook goed kan, een paard om een gokje op te wagen als hij hier komt lopen. Van Stal De Groningers komen ook altijd goede paarden en de eigenaar is erop gebrand om hier in Bemmel ook de ereronde te willen rijden. Goede paarden van hun zijn Ronny Brandt, Barbert, Archance de Jiel, Chief One en Smart Dilli. Aad Pools komt ook, waarschijnlijk weer met enkele goede cracks waaronder Blackpearl Trans R en Contador. Ook de rijders Ruud Pools, Jaap van Rijn, Manon Pools, John de Leeuw en John Dekker zijn er om in de gaten te houden, ze slepen geregeld een overwinning uit het vuur.

Het is ook leuk om eens een gokje te wagen op een paard wat als outsider getipt staat. Winnen deze paarden, dan is de uitkering vaak hoog. Het mooie om een gokje te wagen is de spanning. Het lijkt of je medebezitter van het paard bent.

Hopelijk werkt het weer mee, niet te warm voor de paarden en droog. De organisatie staat weer garant voor een succesvolle middag met op het einde van de middag een glorieuze winnaar, die trots met de sierdeken en krans op De Teselaar mag lopen. Het bestuur wenst eenieder een mooie middag met toppaardensport toe op dinsdag 13 augustus.

Meer berichten