Logo gemeentenieuwsonline.nl
Vrijwilligster wijst wandelaars #Vteam route naar De Hoeksteen. (foto: Locatieraad St. Werenfridus Elst)
Vrijwilligster wijst wandelaars #Vteam route naar De Hoeksteen. (foto: Locatieraad St. Werenfridus Elst) (Foto: Locatieraad St. Werenfridus Elst)

#Vteam wandelt voor vrede, vriendschap en vrijheid.

ELST - Tijdens de Betuwse dag van de Nijmeegse Vierdaagse was ook het VFonds aanwezig. Deze organisatie is van oorsprong gericht op veteranen en wil landelijk aandacht geven aan het thema 'Vrede'. Zij wordt daarbij ondersteund door diverse Nederlandse loterijen.

Om de boodschap van vrede, vriendschap en vrijheid ook aan kinderen mee te geven, steunt het VFonds het #Vteam. Dit is een initiatief van Kindercorrespondent Tako Rietveld. In het #Vteam zitten kinderen die op één of andere manier het verschil maken. De Kindercorrespondent helpt hen met het wereldkundig maken van hun boodschap. “Wij grote mensen kunnen nog veel van kinderen leren”, zegt Tako. “Het enige dat we moeten doen is naar ze luisteren, want kinderen zijn prima in staat om zelf te vertellen wat ze vinden en denken”.

Afgelopen dinsdag liepen de 75 kinderen van het #Vteam en hun begeleiders mee met de Vierdaagse. Zij hielden hun pauze in De Hoeksteen, het ontmoetingscentrum van de Elster katholieke kerk, waar ze hartelijk welkom werden geheten. De versnaperingen stonden klaar en de kinderen konden daar even tot rust komen en een sanitaire stop maken.

Ruim voor de middag startte de groep weer met het wandelen. Vrijwilligers van de parochie begonnen toen aan de schoonmaak. Ook zij waren enthousiast geworden door de jongeren en vonden dit werk de moeite waard. Het was hún bijdrage aan de kernwoorden van het #Vteam: vrede, vriendschap en vrijheid.

Nieuws insturen?

REGIO - Uw bericht kunt u heel eenvoudig online insturen via onze website: www.gemeentenieuwsonline.nl.

Daar klikt u bovenaan het scherm eerst op de regio waar u uw bericht geplaatst wilt hebben. Vervolgens klikt u rechts bovenaan op de tekst: 'Nieuws aanleveren' De rest wijst zich vanzelf. Vragen? Bel: 0481-464770.

Meer berichten