Logo gemeentenieuwsonline.nl

Ingezonden brief

Het Knooppunt stopt

Het KMO is binnenkort niet meer! Weggegooid door iemand met teveel ambitie, die geen rekening hield met de vele uren (soms wel 15 jaar lang) die vele vrijwilligers er in hebben gestoken. Opgeslokt door een andere organisatie. Wat er precies gebeurd is en waarom is voor de vele vrijwilligers nog altijd een raadsel. In september 2017 werd nog uitgebreid gevierd dat het Meldpunt Mantelzorg 25 jaar bestond. De naam veranderde in Knooppunt Mantelzorg Overbetuwe en we vierden feest. Er kwam een nieuw logo en alles wat daarbij hoorde.

En nu staan we met lege handen. Laat ik bij mezelf blijven. Ik kwam nog maar relatief kort geleden (bijna 5 jaar) bij de club, omdat ik graag iets erbij wilde doen en ook omdat ik zocht naar contacten met mensen, die ik ook vond. Heel lang was er een hechte groep van 10 dames, die dagelijks de telefoon beantwoordden en mensen op allerlei gebieden de weg konden wijzen. We konden altijd op elkaar terugvallen bij ziekte, vakantie enzovoort. Er viel nooit een onvertogen woord en iedereen wilde best een keer nog een tandje bijzetten. Dat was wat ik zocht.

Zoals gezegd, heeft dat voor mij bijna 5 geduurd. En nu is het afgelopen, zo maar ineens. Het Knooppunt houdt op te bestaan, ik blijf met lege handen achter zonder te weten waarom. En niet alleen ik… dat is een beetje troost. Gelukkig is er nog genoeg te doen! Met toch een beetje pijn in het hart ga ik op zoek naar ander vrijwilligerswerk.

Annemie Stax, Bemmel

Meer berichten