Logo gemeentenieuwsonline.nl
Docent Lubos Kyncl bij het bord van het parcours. (foto: HPC Zetten)
Docent Lubos Kyncl bij het bord van het parcours. (foto: HPC Zetten)

Officiële opening mountainbikeparcours HPC Zetten

ZETTEN - Op vrijdag 5 juli vond de officiële opening plaats van het nieuwe mountainbikeparcours van HPC Zetten. Het parcours is met hulp van 70 leerlingen gemaakt.

Onder toeziend oog van leerlingen, docenten en genodigden werd met een startsein het parcours geopend door rector Gijs Beekhuizen en initiatiefnemer docent Lubos Kyncl.

Het mountainbikeparcours heeft de grootte van 500 m². Naast dat het parcours bestaat uit afwisselende hoogtes en scherpe bochten, bevat het diverse uitdagende hindernissen. De leerlingen en docenten zijn erg trots op het eindresultaat.

Lubos Kyncl: “Het is een ontzettend leerzaam project geweest. Leerlingen hebben vol passie mee- en samengewerkt en mogen trots zijn op hun bijdrage. Het resultaat mag er zijn en nu mogen de leerlingen het parcours eindelijk in gebruik gaan nemen!”

Leerlingen, ouders en docenten hebben veel werk verzet om het mountainbikeparcours te realiseren. Door het afgraven en ophogen van de vlakte werd de basis voor het parcours gelegd. In de volgende fase zijn er materialen voor de hindernissen verzameld. Deze materialen zijn vervolgens op maat gemaakt en op de juiste posities ingegraven.

Van idee naar werkelijkheid
Vernieuwingen in het lessenplan zorgden ervoor dat mountainbiken een belangrijk onderdeel in het lesprogramma werd. Helaas ontbrak het de school aan een geschikte mountainbikelocatie in de buurt. Docent Lubos Kyncl zag potentie in een perceel naast sporthal. Met de bouwtekening die daarop volgde werd ook de rest van de school enthousiast.

Meer berichten