Logo gemeentenieuwsonline.nl
Witte pauw met jongen.
Witte pauw met jongen.

Dierengeluiden Hoera! Vakantie!

HETEREN - Ja de scholen in onze regio zijn begonnen aan hun zomervakantie. En het is ook zomer, lekkere temperatuur en geen regen.

Fijn! Ja, voor vakantiegangers is dat erg fijn, maar voor de natuur is het minder fijn. Na de hele droge zomer van vorig jaar hebben we nu alweer een tekort aan grondwater. Dat is erg vervelend en ongewoon voor ons waterrijke landje. De natuur is nog steeds niet helemaal hersteld van het tekort aan water van vorig jaar. Zo is de mooie grote spar bij ons op het landgoed, die boom waar altijd de ransuilen in de winter in roesten, in de top helemaal bruin. Wij hopen dat hij niet dood gaat, maar ja dat is afwachten.

Wel hebben alle vogels gewoon hun eieren gelegd en uitgebroed. Dat gaat gewoon door. Op dit ogenblik lopen er op het landgoed Overbetuwe aan de Uilenburgsestraat 3 in Heteren een aantal pauwen met jongen rond. Eén van de moederdieren is wit en heeft kennelijk gepaard met een blauwe pauw, want haar jongen zijn gemengd van kleur. Over het algemeen overheerst de donkere kleur maar bij deze jongen zie je duidelijk dat ze een witte moeder hebben. Erg grappig de half wit en half gekleurde jongen.

Als je naar onze rommelmarkt komt, trek dan makkelijke schoenen aan en loop eens verder over het landgoed dan kun je misschien deze, of andere pauwen spotten. Maar hoe dan ook tot ziens op onze gezellige rommelmarkt op 4 augustus van 12.00 tot 16.00 uur. Wil je nog inlichtingen over de markt, neem dan contact op met onze marktmeester Pieter IJkhout via boerderijoverbetuwe@gmail.com of direct telefonisch met Pieter 06 22437794; appen mag natuurlijk ook.

Meer berichten