Logo gemeentenieuwsonline.nl

Kersen, kersen en nog eens kersen

Van kersen krijg je nooit genoeg
Van kersen krijg je nooit genoeg (Foto: rens de Bot)

HETEREN - Sommige gasten van de Zonnebloem, afdeling Heteren, konden er niet genoeg van krijgen. Na de heerlijke kersen bij de familie Timmer in Randwijk, bestelden ze ook nog een pannenkoek met kersen!

Afgelopen dinsdagmiddag had Zonnebloem Heteren weer haar jaarlijks terugkerend uitje ‘Kersen eten’. Voor het tweede jaar op rij was het op de oorspronkelijke datum zo heet, ver boven de 30 graden, dat besloten moest worden om een andere datum te zoeken, wat niemand van de deelnemers erg vond. Nu was het heerlijk weer en stond het erf bij de familie timmer in Randwijk vol met auto’s, zoveel animo is er ieder jaar voor dit met recht lekkere uitje. De kersen smaakten dit jaar dan ook wel heel erg goed, wat ook wel bleek want in de goedgevulde bakken waren uiteindelijk alleen maar steeltjes en pitten te vinden. Ook werd er ook nog flink wat rood fruit voor thuis ingeslagen.

Goede traditie is dat na het kersen eten er nog wordt aangelegd bij een Pannenkoekenhuis voor een heerlijke pannenkoek. En zoals gezegd, sommige gasten hadden de smaak zo te pakken dat ze een pannenkoek met kersen bestelden. En daar bleef het niet bij. Ook nog lekkere verkoelende drankjes en een ijstoetje tot slot zorgde ervoor dat er ’s avonds in Heteren nog maar weinig gekookt werd.

Het was alweer het zesde uitje van dit jaar. Eén van de gasten bedankte het bestuur en de vrijwilligers voor de organisatie. Altijd fijn om een pluim te krijgen, maar u moest eens weten met wat voor plezier bestuur en vrijwilligers dit werk voor hun gasten doen. Op naar de volgende activiteit!

Meer berichten