Logo gemeentenieuwsonline.nl
In de pitbox bij SWPN / Stichting Zorgeloos Kind. (foto: SWPN)
In de pitbox bij SWPN / Stichting Zorgeloos Kind. (foto: SWPN) (Foto: SWPN)

Blije kinderen op het circuit van Heusden-Zolder

DODEWAARD - SWPN / Official Partner of Stichting Zorgeloos kind was neergestreken op het Belgische circuit van Zolder voor de 3e ronde in het Duitse Kampioenschap (IDM). Op de zondag waren weer gezinnen te gast met een ernstig of langdurig ziek kind om te kunnen genieten van alles wat met het motorrace te maken heeft.Op de zondag werden alle gezinnen opgevangen in Restaurant de Pits welke aan het circuit van Zolder gelegen is. Het was prachtig weer en rond half 11 liepen we met de gehele groep richting de VIP Box, waar het heerlijk vertoeven was. De gezinnen werden voorzien van koffie en drinken en lekkers en werd de gezinnen uitgelegd wat die dag de bedoeling was.

De eerste race was die van Ricardo Brink in de Superbikes. In de laatste ronde ging Ricardo er voor zitten om de derde plaats aan te vallen, maar helaas maakte een collega coureur een foutje, waardoor hij moest uitwijken. Hierdoor kwam Ricardo als vijfde over de finish, maar de kinderen juichten of dat hij had gewonnen.

Na het eten gingen we met de groep naar de Pit-box, waar ze de coureurs konden ontmoeten. Er werd uitgelegd hoe het racen allemaal werkt en wat belangrijk is, maar daarna zelf op de motor zitten is toch iedere keer een hoogtepunt.

Helaas was er in de race voorafgaande aan de Supersport 600 enorme oliesporen op de baan gekomen door een kapotte zijspan, dus alles liep enorm uit. Na drie kwartier werd besloten dat er helemaal niet meer geracet kon worden.

Ondanks deze domper hadden de gezinnen een prachtige dag beleefd en kijken wij ook met heel veel plezier terug op dit bijzondere weekend.

Meer berichten