Docent Eilke van Ingen laat een oefening zien aan haar cursisten.
Docent Eilke van Ingen laat een oefening zien aan haar cursisten. Foto: Yvonne van der Laan

Seizoenafsluiting met een klankschalensessie

Algemeen

DODEWAARD - Woensdagavond 3 juli van 19:30 – 21:30 uur sluit Zhineng Qigong Betuwe haar seizoen af met een klankschalensessie verzorgd door Elly Kroon. Het doel van Zhineng Qigong is het hebben van een gezonde geest in een gezond lichaam.

Het lichaam met rustige bewegingen losmaken en ontspannen. De geest tot rust brengen. Vitaal en energiek in het leven staan. Dat zijn de effecten van Zhineng Qigong. Klankschalen geven diepgaande trillingen op verschillende frequenties, die diep doordringen in lichaam en geest. Deze klanken dringen zelfs door tot in de diepere lagen van het bewustzijn.

Ons lichaam bestaat ongeveer voor zeventig procent uit vocht. De trillingen van een klankschaal kunnen via de huid tot in het lichaamsvocht doordringen. Zie het als een steentje dat je in het water gooit. De rimpeling die hierbij ontstaat, breidt zich steeds verder uit. Dit gebeurt ook door de trillingen, die de klankschaal voortbrengt. Zodra ze je lichaam bereiken komt het vocht in je cellen in beweging. Alles wordt hierbij als het ware intern zachtjes gemasseerd. Eventuele blokkades worden minder of verdwijnen zelfs. Voor deze avond zijn er nog een paar plaatsen vrij. In september begint het nieuwe seizoen.

Programma seizoenafsluiting:

Welkom, Zhineng Qigong verzorgt door Eilke van Ingen. Klankschaalsessie verzorgt door Elly Kroon. Gezellig napraten en eventueel ervaringen uitwisselen. Plaats: Bibliotheek Dodewaard, Wilhelminalaan 3. Kosten: Een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Aanmelding/ informatie: zhinengqigongbetuwe@outlook.com.

De kinderspeelweek Randwijk

RANDWIJK - Van 5 tot 9 augustus is het weer zover. Dan gaat de kinderspeelweek Randwijk weer van start!

Het thema dit jaar is: Ridders en jonkvrouwen. Van het timmeren van complete kastelen tot het maken van mooie tekeningen en knutselwerkjes. "Onze speelweek biedt voor ieder wat wils. Wil je hier ook bij aanwezig zijn en je woont in Randwijk, schrijf je dan in op dinsdag 25 juni van 19.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag 29 juni van 10.30 tot 12.00 uur kun je je ook inschrijven. Deze inschrijving geldt dan ook voor kinderen van buiten Randwijk. Het inschrijven gebeurt in het Randwijks Hof. Doordat we dit jaar op een andere locatie onze speelweek houden(nu bij het dorpshuis ivm verbouwing van vv EMM), moeten we dit criteria aanhouden! Kom op tijd en je bent gegarandeerd verzekerd van een plaats in onze speelweek!"

Uitgelicht

Digitale krant