Logo gemeentenieuwsonline.nl

Cursus eerste hulp bij psychische problemen

DODEWAARD - In het najaar start de cursus eerste hulp bij psychische problemen. Als inwoner van Neder-Betuwe kunt u gratis deelnemen aan deze cursus.

De cursus richt zich op het vergroten van kennis over psychische aandoeningen en leren situaties beter in te schatten. "U ontwikkelt vaardigheden om te kunnen handelen, zowel bij mensen met beginnende psychische problemen als bij mensen die in een crisis verkeren. U leert eerste hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen, krijgt informatie over veel voorkomende psychische aandoeningen (depressie, angst, middelengebruik, psychose), leert hoe je in een crisissituatie kunt handelen en leert adviseren over de mogelijke hulpverlening."

Deze cursus vindt plaats op 3, 17, 24 en 31 oktober van 13.30-16.30 uur in Dodewaard, op sportpark dDe Eng in Dodewaard. Er is plek voor maximaal 15 deelnemers. "U kunt zich aanmelden bij Esther Seijkens via estherseijkens@welzijnrivierstroom.nl. U ontvangt daarna een bevestiging via indigo waarna uw inschrijving definitief is."

Meer berichten