Wanda, Gine, Hilly, Daniëlle en Rosita.
Wanda, Gine, Hilly, Daniëlle en Rosita.

OKA: ouders van kinderen die anders zijn

Algemeen

MAURIK - Ouder zijn is een bijzonder mooie taak. Maar wat als je een kind hebt die anders is? Hoe kun je als ouder de talenten van je kind die anders is (blijven) zien? Hierbij kan het helpend zijn om andere ouders te ontmoeten, ervaringen te delen en elkaar te ondersteunen bij het omdenken van lastige situaties. Want samen sta je sterk (er) dan alleen!

Een groep ouders uit de gemeente Buren heeft OKA opgericht om dit contact met ouders te vinden. Om samen na te denken over onderwerpen die herkenbaar zijn in een gezin met een kind die anders is. De herkenbaarheid zorgt voor verbinding. "Bent u geïnteresseerd of kent u mensen die kennis willen maken met OKA, welkom op één van onze avonden! Op 20 mei is de eerste avond van OKA geweest. Erica van Dinther- Voortman van IJKpraktijk heeft met ons gekeken naar ons ouderschap. Er was onderling herkenning en respect naar elkaars verhalen. Het benadrukte het belang van elkaar ontmoeten, verbinding te hebben met elkaar en ervaringen te delen.

Donderdag 20 juni hopen we ons verder te verdiepen in waar onze kracht ligt. Wat zijn onze kernkwadranten en hoe gaan we onze uitdaging aan in de opvoeding van ons kind die‘anders’ is? En ook, welke kernkwadranten passen bij onze kinderen, waar wij weer van kunnen leren? Welkom op donderdag 20 juni." Vanaf 19:30 uur staat de koffie en thee met wat lekkers klaar, het programma is van 19:45 tot 21:30 uur in De Brede School, Homoetsestraat 38b, Maurik. Meer informatie staat op www.okaburen.nl en op de facebookpagina OKA ouders van kinderen die anders zijn

Uitgelicht

Digitale krant