Konikpaarden. (foto: Herman Hendriks)
Konikpaarden. (foto: Herman Hendriks) Foto: Herman Hendriks

Natuurwandeling in Meinerswijk

Algemeen

ARNHEM - Op zondag 23 juni verzorgt IVN RijnWaal een excursie in Meinerswijk, de oude, bij Elden gelegen, uiterwaarden van de Rijn. Deze zijn nu onderdeel van de Gelderse Poort en omgevormd van landbouw- naar natuurgebied.

In WOII durfden de geallieerden er de parachutisten niet te laten landen omdat ze vreesden dat het er te drassig zou zijn. Drassig is het er niet echt, maar als uiterwaarden gebied kan het wel overstromen als de Rijn hoog staat. Na WOII werd het een onderdeel van de IJssellinie, waar de dam en loopbrug nog van getuigen. De Romeinen hadden er een Castellum waarvan de contouren zichtbaar gemaakt zijn. Eeuwenlang werd er landbouw bedreven en werden er stenen gemaakt.

Meinerswijk wordt nu bevolkt door Galloway runderen, Konikpaarden, bevers en vele vogelsoorten. Daartussen lopen wandel- en fietspaden en er is een vogelkijkhut. Uiteraard vinden we er ook veel stroomdalflora. Al met al een gebied dat het waard is eens te bezoeken. Verzamelen op zondag 23 juni om 14.00 uur bij de parkeerplaats bij Steenen Camer, Hannesstraatje 2 in Elden. De gids is Gijsbert Peelen (06 10864179).

Uitgelicht

Digitale krant