Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Marjory Feyt Nederlands Kampioen dammen

OCHTEN - Marjory Feyt uit Ochten, is slechts 11 jaar en afgelopen zaterdag Nederlands Kampioen dammen geworden in de categorie pupillen meisjes. Ze damt al vanaf haar zes jaar bij de damvereniging WSDV uit Wageningen.

Het toernooi werd gespeeld in Hoogeveen en duurde drie dagen, waarbij de meiden totaal acht wedstrijden moesten spelen. Aan het einde van de eerste dag stond Marjory bovenaan de ranglijst door als enige alle drie de wedstrijden te winnen. De tweede dag begon Marjory met een winstpartij, gevolgd door een verliespartij en remisepartij. Toch wist Marjory eind van deze dag nog steeds de koppositie te behouden, door weliswaar een gelijk aantal wedstrijdpunten, maar met slechts één winstpunt verschil. De volgende en tevens laatste dag in de zevende ronde wist Marjory met een prachtig eindspel te winnen.

De laatste ronde was extreem spannend, doordat er slechts één wedstrijdverschil was met de nummer 2 en 3. Ook de nummers 4 tot en met 7 waren nog potentiële kanshebbers, daar ze slechts twee punten verwijderd waren van die felbegeerde eerste plaats. De totale eindstand kon nog totaal veranderen. De spanning en de zenuwen waren dan ook volop aanwezig bij de deelneemsters en de toeschouwers. Door de vele remises gespeeld bij de bovenste helft, bleef Marjory één punt los staan van de rest en is daarmee Nederlands Kampioen dammen pupillen bij de meisjes geworden.

Meer berichten