Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Vluchtelingendienst en theatervoorstelling in De Voorhof op

KESTEREN - In de jaren 2010 – 2014 is er in De Voorhof in Kesteren vijf keer een vluchtelingendienst georganiseerd. Daarna is door de kerken in Tiel het stokje overgenomen. Op verzoek van meerdere vluchtelingen uit onze regio en mensen die goede herinneringen aan deze vieringen bewaren, organiseren we dit jaar de zesde Voorhof vluchtelingendienst op zondag 23 juni( deze dag is toevallig Wereldvluchtelingendag).

Het gebeuren wordt in een nieuw jasje gestoken. Een dienst en een theaterstuk vormen het hoofdgerecht met tussendoor koffie met lekkers en een drankje met hartige hap en, als rode draad, vooral ontmoeting tussen mensen van dichtbij en ver.

De deur staat open op zondag 23 juni 2019 vanaf kwart voor tien, de dienst begint om 10.15 en duurt tot 11.00 uur. Daarin veel zingen, korte overdenkingen, contact maken, luisteren naar kleurrijke koren en een gedicht. De viering, waaraan velen hun medewerking verlenen, zal geleid worden door dominee Marieke Muijen. Na de dienst is er koffie/thee met feestelijk lekkers en ontmoeten we elkaar als mensen van overal.

Daarna volgt in de kerkzaal een theater voorstelling van 11.30 tot 12.10 met een tiental acteurs uit diverse herkomstlanden onder leiding van regisseur Marianne Veens. Het thema van de dienst alsook het thema van het theater is: 'Ik ben een mens, net als jij!'. Na de theatervoorstelling kan er worden nagepraat onder het genot van een drankje met iets hartigs. De dienst is voorbereid door een aantal (voormalige) vluchtelingen, voorganger Marieke Muijen en enkele diakenen van De Voorhof. Adres: Kerkelijk centrum De Voorhof, Nedereindsestraat 30c, Kesteren.

Meer berichten