Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Sensationele ontknoping van de biljartcompetitie van de Biljart Vereniging Elst 89-jarige Jan Straatman kampioen biljarten

ELST - Gedurende een aantal weken staat Jos Straatman fier bovenaan en met nog maar een paar wedstrijden te gaan kan hem de eerste plaats haast niet meer ontgaan. De laatste dag kan er nog een, welhaast onmogelijke, spaak in zijn wiel gestoken worden als Jan Straatman een top prestatie zou afleveren.

Uiterlijk onverstoorbaar maar van binnen vol spanning begon Jan aan zijn ultieme opdracht. De eerste helft van de partij verliep niet bepaald vlekkeloos. Op cruciale momenten liet Jan steken vallen, waardoor het eind resultaat verder weg bleef. Dit werd mede veroorzaakt doordat hij een week geleden ernstig ten val kwam en een flinke ribben kneuzing opliep. Dat weerhield hem er echter niet van om door te zetten. De tweede helft moest Jan zich herpakken, met zijn broze lichaam schuifelend rond de biljarttafel creëerde hij het ene na het andere hoogstandje.

Met nog maar een enkele beurten te gaan moesten er nog een paar punten gescoord worden. Zou hij één punt missen dan ging de eerste plaats aan hem voorbij. Tot grote vreugde van allen slaagde Jan Straatman in zijn 'opdracht' en stond hij vol vreugde en bol van emotie daar als 89-jarige kampioen. Als eerste werd hij gefeliciteerd door de gedoodverfde winnaar die nu als tweede eindigde, op de derde plaats kwam hierdoor Paul Scheerder. "31 mei 2019, dat is de mooiste prijs van mijn leven", riep Jan geëmotioneerd.

Meer berichten