Logo gemeentenieuwsonline.nl

Landelijke slootjesdagen IVN

DRIEL - IVN RijnWaal verzorgt 16 juni om 14.00 uur tijdens de Landelijke slootjesdag IVN een kinderactiviteit met ouders en/of grootouders. Met als thema: 'Kind & Natuur' op de hoek Langstraat – Groenewoudsestraat in het Fikkersdries nabij Driel.

"Vorig jaar hebben we op dezelfde locatie als dit jaar, met heel mooi en warm weer, al heel veel belangrijk onderzoek gedaan naar de kwaliteit van het water. Dit jaar gaan we opnieuw onderzoeken of er veel veranderd is. Waterdiertjes zoeken en tellen. Kijken met een zwart-witte schijf, een zogeheten Secchi-schijf, hoe schoon het water daar is en ook weer vergelijken met de vorige keer. Daarnaast kijken we nog naar de planten die in het water staan en langs de oever. Want ook die vertellen iets over hoe schoon de sloot of het meer of de rivier is.

We proberen natuurlijk de gevonden waterdiertjes de juiste naam te geven, soms is dat heel gemakkelijk maar het is ook wel eens erg lastig. Dat komt ook omdat ze heel klein kunnen zijn, zelfs zo klein als een vlo. Maar het komt ook doordat ze vaak volop door het water krioelen en het lastig is ze goed te zien. Kinderen, ouders, grootouders en overige belangstellenden kom op zondag 16 juni naar de slootjes dag van IVN RijnWaal en wordt in anderhalf uur tijd een echte slimmerik over water en alles wat er in leeft!" Aan deze kinderactiviteit zijn geen kosten verbonden. Zorg voor laarzen of goed waterdicht schoeisel.

Meer berichten