Logo gemeentenieuwsonline.nl
Elisa en Eva wonnen ieder twee medailles. (eigen foto)
Elisa en Eva wonnen ieder twee medailles. (eigen foto) (Foto: eigen foto)

Vier turnmedailles mee naar Dodewaard

DODEWAARD - Zaterdag 1 juni gingen Kim van Merkenstein, Luna van der Goes, Silke Verwoert, Eva van Voorst en Elisa Roumimper van DGV Dodewaard naar Hengelo om hun laatste wedstrijd van dit seizoen te turnen. Bij deze toestelkampioenschappen 3e en 4e divisie werd er geen meerkamp geturnd maar was er per toestel een medaille te winnen!

De eerste ronde turnde Kim (Jeugd 2). Op brug deed ze heel stoer een nieuw onderdeel. De beste toestellen van Kim waren de sprong en vloer, op beiden werd ze zevende. Voor Luna (Jeugd 1) was het een spannende wedstrijd. Het was namelijk de eerste keer dat zij keuze oefenstof, zelf samengestelde oefeningen, turnde. Dit ging op het ene toestel beter dan op het andere. Ook voor Luna was een zevende plaats de hoogste notering en wel op balk.

Eva en Silke (Junior) waren in de vierde wedstrijd aan de beurt. Eva liet een plaatje van een vloeroefening zien. Hiermee sleepte ze dan ook terecht de gouden medaille in de wacht. Verrassend wist ze ook brons te halen met haar sprongen waardoor ze met twee medailles om haar nek stond te stralen. Ook Silke liet nieuwe elementen zien, met wisselend succes. Haar nieuwe balkopsprong ging erg goed, maar op brug ging het niet vlekkeloos wat kostbare punten kostte. Silke eindigde als hoogste op sprong met een minimaal puntenverschil van Eva op de vierde plaats.

Deze lange wedstrijddag eindigde met Elisa (Senior). Zij had eerder dit seizoen pech tijdens de wedstrijd waardoor zij zich niet voor de regiofinale plaatste, maar maakte dat met deze wedstrijd helemaal goed! Elisa wist op zowel sprong als brug brons te behalen waardoor ze haar seizoen op hele mooie wijze afsloot.

Meer berichten